2012. június 25., hétfő

Kreatív időtöltés

Az az igazság, hogy kemény meló ez az öt gyerek. Pontosabban mindaz, amit velük, mellettük, értük el kellene végeznem. Korábban hittem benn, hogy jó időbeosztás kérdése az egész, a 24 órának elégnek kell lennie. Most egy kicsit meginogtam. Nehezen érem utol magam, s az előttem szétterülő káoszt. Szívesen csinálom, mert hiszem, hogy van értelme, de mintha megrövidültek volna a napok.
Vagy lehet, hogy ez csak a vakációkezdettel járó átmeneti megingás?! Mert hát mégis többen vannak itthon, növekszik a konfliktusforrások lehetősége, még ha a nagyok tényleg tudnak már valódi segítség is lenni. Mire a rutinnak a végére érek, már ebédidő van, s mintha néha a lényeg, a közös aktívkodás, minőségi idő maradna ki.
De... a minap valami jó kis ötletem támadt, valószínű nem magamtól jött, inkább a Szentlélek súghatta, mert én kevésnek érzem magam a kreatív időszervezéshez. Csabika épp unatkozni próbált (TILOS!), én meg épp valamiért nem értem rá vele Carcassone-ozni... Erre hozattam vele egy füzetet, és három sort írtam bele, és annyit kértem tőle, hogy fejezze be, írjon belőle egy oldalnyi mesét. A láng kigyúlt a szemében, bebújt az ágya alá, és nekilátott. Három oldal után boldogan jött le, s mutatta a művét. Hát igazán meghatódtam. Valami nagyon szép, fantáziadús, gyöngybetűs (fiúviszonylatban...) mesét tett elém. És boldog volt. Én is. És Csabi is, amikor este elolvasta, s ráismert a sok fordulatra, amit fejből mesélt a gyerekeknek, mikor kisebbek voltak. Jó egy-egy ilyen megvilágosodás. Jó lenne a mesefüzetet nyáron teleírni...

3 megjegyzés:

  1. Kedves Nóri!

    Régóta olvaslak, és most előbújok zugolvasásomból. Hoztam neked pár ötletet:
    http://data.hu/get/5273163/Es_ujra_jatszokonyv.pdf
    http://data.hu/get/5273164/Jatektar.PDF
    http://data.hu/get/5273165/Sabine_Cuno_-_Szaz_otlet_szaz_jatek.pdf
    http://data.hu/get/5273171/Sabine_Cuno_-_Szaz_uj_otlet_szaz_uj_jatek.PDF
    http://data.hu/get/5273184/Ugyeskedj_a_kertben.pdf

    Hátha talász köztük valami jót!

    VálaszTörlés
  2. Az utolsót javítottam: http://data.hu/get/5273214/konyv.PDF

    VálaszTörlés
  3. Köszi nagyon az ötleteket! Igyekszem...

    VálaszTörlés