2011. július 8., péntek

Ott fenn a hegyen

Vannak az elhatározásaink, és van a valóság. És a kettő nem mindig jön összhangba egymással. Igy jártunk a havi családos kirándulásainkkal is, amit a Család évére elhatároztunk. Voltunk sokakkal, sok helyen túrázni, de hatan együtt kevésszer.

És vannak a gyermekeink, akik figyelmeztetnek, hogy "hé, megállás! hova rohantok annyira?" Nevezetesen Boti a hivatalos kirándulásfigyelmeztető: "anya, ebben a hónapban mikor megyünk már kirándulni?" Na, hát számba vettem a hétvégéket, meg a realitást, hogy apa néhány hétre elutazik, s nem találtam olyan időpontot, amivel hitegethettem volna a mi kis Botinkat. Így aztán nincs visszaút: kirándulni megyünk hétköznap négyesben (Csabika mindeközben úszótáborban tengette napjait). A cél a régóta ígérgetett hármashatárhegyi tv-torony volt.

Ugyan a 40 fokos meleg, a 15 kilós cipelendő Anka, a szintén 15 kilós noszogatandó Fülöp és aznap estére tervezett kertiparti (meg az összes azzal járó készület) egy kicsit megingatott, de hát teher alatt nő a pálma, bevállaltam. Kinéztünk egy remek kis útvonalat, de gyanús volt, hogy túl rövid a táv, és túl sok a szintvonal a térképen, és hát a valóságban  ki is derült, hogy nem ok nélkül volt gyanús. Úgy meredeken felfelé. De a gyaloglók hősiesen bírták, Anka pedig szünet nélkül tömte a fejét a hordozóban, így hát békében meghódítottuk a Tornyot. És hát az a pillanat tényleg megérte. Ahogy alattad az egész város, mögötted a Pilis, és olyan valószerűtlennek tűnik, hogy ott lenn a "normális" emberek dolgoznak, rohannak, robotolnak. Ahogy Botika boldogan fogdosta a szöcskéket, szarvasbogarakat, kapirgálta a mezőt. Ahogy Fülöp félmeztelenül rohangált fel-alá, és tömte be a kis fejébe a szendvicseket. Ahogy Anka kidőlve (a nagy túrától) aludt a hátihordóban. Hát igen, onnan fentről olyan egyszerűnek tűnt az élet.

Hát, kösz, Boti, a figyelmeztetést! Legközelebb a többieket is visszük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése