2012. január 4., szerda

Tavalyi cirkuszolás

Szünidei beszámolónk folytatódik... Nem is tudom, hogy melyik a szebb, amikor együtt a család kikapcsolódik, vagy mikor már végre itt az iskola...?! Na jó, ez költői kérdés, de az  első biztosan munkásabb...

Szóval kulturális program gyanánt cirkuszban is jártunk, ugyanis a gyerekeink többször voltak már rokonoknak, barátoknak köszönhetően, de én talán utoljára 5 évesen, valószínű Csabi is.

Ankán elgondolkodtam, hogy ne bízzuk-e oda valakire, pláne alvásidőben, de hát attól szép, ha együtt a család. Hát megsejtettem, hogy nem ő lesz a leglelkesebb cirkuszrajongó... Amint sötét lett, velőtrázó sikollyal ugrott az ölembe, s rettegését még a hetek óta ígérgetett nyalóka sem oldotta fel. Mondjuk, tényleg kicsit ijesztőek voltak a kínai maszkok, kiáltások, s mindenféle effektek. De megoldottuk. Anka fejére borítottuk Boti pulcsiját, s biztosítottam róla, hogy ott biztonságban van. A bizalom fontos dolog, meg is előlegezte nekem, s a kettőből másfél órát végigaludt az ölemben, az utolsó két produkciót, amikor is egy biciklin húsz kínai tekert, ámulattal nézte, s a végén megállapította: "jó volt a cirkusz, és imádom a nyalókát."

A többiek szájtátva nézték a produkciókat, s végül azt se bánták, hogy se bohóc, se állatok nem voltak. Zseniális is volt a koreográfia, az tény, két órán át simán elálmélkodtunk rajta. Kifelé menet megküzdöttünk még  az egyszer használatos emléktárgyak dömpingjével, ami annyiban autentikus volt, hogy minden eredeti kínai volt, de inkább a látványt vittük magunkkal - Fülöp legnagyobb bánatára - az legalább mindenképp eredeti volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése