2012. február 20., hétfő

Lakberendezők

Komolyan mondom, lakberendező lesz a fiam... Nem tudom, hogy ez a túlzott kreativitás jele, vagy életkori sajátosság (bár régóta tart már), vagy pszichológiai jelenség, de állandóan rendezkedik, tologat, polcot, szekrényt fabrikál, költözködik, s mindent újra kezd két nap múlva.
Erősen gyanakszom már, mikor kéri a kalapácsot és a szögeket, vagy túl régóta elmélyültködnek a szobájukban. Nem akarom én megnyirbálni a kis szárnyait, hát biztos keresi a kibontakozását, de néha már az én idegeim is igencsak veszélybe kerülnek. Pláne ha este 8-kor akar új polcot, vagy az épp rendbetett szobát forgatják fel fenekestül. És persze rajtam keresik az áldozatul esett furulyakottát, lakatkulcsot és a fehér zoknikat.
Persze kiskorában is rendezkedett, az ágyát telepakolta mindenféle dobozzal, amelyek az íróasztalt, dolgozó sarkot voltak hivatottak képviselni, aztán, ahogy ügyesedett, kartonból csinált (csináltatott velem) éjjeli szekrényt, s most, hogy egyre több a tancucca, könyve, polcrendszereket, irattartókat kreál szüntelenül. Kisdobozba mindent, azt a nagydobozba, azzal a könyveket alátámasztva, kicsit kidíszítve a tőlem elcsent ikeás virágaimmal és társai.
Aztán ha nagy a szerelem az öccsével, értsd fél óráig teljes egyetértésben vannak, akkor következnek az ágyak, összetolják (kár, hogy 1 méter a szintkülönbség), közös birodalmat alakítanak ki, én meg alig bírom megközelíteni őket, mikor este mesélni akarok. Ha összevesznek, akkor a drága függönyrendszert gyárt, összes csipeszemet (ha nem vettem az elmőlt évben kb. 100-at, egyet se, mégsincs egy darab se) lenyúlva pokrócokat aggat kötelekre, ezzel választva le a saját sarkát.
Na nem ragozom, de a türelmem nem mindig végtelen. Szombaton megint nagyot rendezkedtek a nagyok (megint jött az egyetértős korszak), de gyanús volt, hogy a kicsik is csendben vannak. Fülöp jön le fél óra múlva az ismerős mondattal: "Anya, nézd milyen lett a szobánk..." Meghűlt bennem minden, ezek is kezdik... Felmegyek, erre látom, hogy a kis három és fél éves minden erejével és elszántságával Anka ágyát behúzta a szoba közepére, helyette asztalt, székeket tolt oda, a játékos szekrényt kipakolta, s a szoba másik sarkába helyezte, s Ankával büszkén mutatták a művüket, aki rettentő édes volt, ugyanis az ágyak közé beszorulva mozdulni sem tudott.
Hát így állunk. Lehet, hogy ez normális jelenség, csak én nem emlékszem, hogy valaha naponta átrendeztem volna a szobámat... Szóval valahol az önállóság-kreativitás és a határok-racionalitás határmezsgyéjén egyensúlyozunk, hol több, hol kevesebb humorral...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése